Nu op Twitter

Peter_Verheij
Leef mee met @MirandadV . vorig jaar genomineerd als beste bestuurder kleine gemeenten. Verdient alle steun en ruimte voor de democratie!

Retweeted donderdag 17 december 2015

Watdoordacht
Kunstenaar Roel Teeuwen legt uit hoe hij te werk gaat als hij bronzen beelden maakt. pic.twitter.com/MsR50xzwEn

Retweeted zaterdag 12 september 2015

Beeldenpark
Nieuw beeld op de Breeldenboulevard @gemzwijndrecht van Marti de Greef nabij het Balkengat. pic.twitter.com/u43zqeX8Al

woensdag 02 september 2015

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Vrienden Beeldenpark Drechtoevers
Joomla Extensions powered by Joobi

De Drechtsteden van het Beeldenpark Drechtoevers

drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zes gemeenten vernieuwend en effectief samen. Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken samen op, maar maken ook nadrukkelijk hun eigen keuzes. De Drechtsteden zijn ‘Samen stad aan het water’. De regio is toonaangevend in de maritieme sector en wil haar strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen verder uitbouwen.

Link: DE DRECHTSTEDEN

Het water -aanvankelijk een barrière tussen streken, dorpen en steden- is binnen het Drechtstedengebied niet langer een scheidslijn maar een verbindende schakel, alleen in die zin dat de rivieren zijn uitgegroeid tot een natuurlijke 'snelweg' waarover waterbussen de reizigers comfortabel vervoeren.

Maar ook inhoudelijk zijn de rivieren Oude Maas, Merwede, Dordtse Kil en de Noord het verbindend element tussen de zes genoemde gemeenten. Gezamenlijk besloten zij eind jaren negentig tot een samenwerking die zich uitstrekt over uiteenlopende terreinen van ruimtelijke ordening, economie, cultuur, natuur en toerisme.

In deze zes 'gemeenten' van de Drechtsteden wonen in totaal 275.000 inwoners.

DE ZES GEMEENTEN:

Link: ALBLASSERDAM KUNST EN CULTUUR

Alblasserdam heeft veel culturele voorzieningen en een groot cultureel aanbod: van grootschalige evenementen tot kleinschalige voorstellingen van muziekverenigingen, van cultuureducatie op scholen tot filmvoorstellingen in Landvast en van moderne kunstwerken in de openbare ruimte tot religieuze en andere historische gebouwen.

Link: DORDRECHT BEZOEKERS

Dordrecht is een prachtige stad die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland. Niet alleen met de historische binnenstad, maar ook met de Hollandse Biesbosch vormen een verbinding met het verleden. En natuurlijk zijn ook de molens van Kinderdijk en het Nationaal Baggermuseum erg geliefd bij (inter)nationale bezoekers.

Link: HENDRIK-IDO-AMBACHT KUNST EN CULTUUR

Hendrik-Ido-Ambacht is een schoon, ruim en groen dorp. De gemeente zorgt er -samen met inwoners en talrijke sociaal-maatschappelijke organisaties- voor dat iedereen hier prettig kan wonen, werken en verblijven.

Link: PAPENDRECHT CULTUUR

Papendrecht kent een groot aantal verenigingen en instellingen met een rijk cultuuraanbod. De verschillende vormen van vrijetijdsbesteding zorgen er voor dat Papendrechters zich kunnen ontplooien, ontspannen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Ook dát maakt Papendrecht prettig om te wonen en te recreëren.

Link: OVER SLIEDRECHT

Sliedrecht is een dorp met ruim 24.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaarde rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Aan de andere zijde van de Merwede is de Biesbosch makkelijk te bereiken. Het dorp biedt een plek aan mensen met verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen. Sliedrecht heeft een dorps karakter; hierdoor is er veel samenhang tussen de inwoners en heeft men oog voor elkaar. 

Link: ZWIJNDRECHT GESCHIEDENIS

Zwijndrecht is van oorsprong een tuindersdorp. In de 17de eeuw was Zwijndrecht vooral als gevolg van de vruchtbare grond de moestuin van Dordrecht en Rotterdam. Zwijndrecht had in die tijd één van de grootste veilingen; deze bevond zich direct langs de spoorlijn. De gunstige ligging van Zwijndrecht, met een enorme afzetmarkt in de directe omgeving, was en is van grote betekenis voor de handel. Halverwege de 19eeeuw kwamen enkele industriebedrijven naar Zwijndrecht, waaronder een glasfabriek, een bierbrouwerij en een chocoladefabriek. Tenslotte waren ier n die tijd drie belangrijke scheepstimmerwerven.

 

 

Beeldenpark Drechtoevers is een initiatief van de Nederlandse kring van beeldhouwers

Heeft u interesse in de aankoop van een van de geëxposeerde beelden?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsoren

 Oceanco logo final

Fokker logo
DuPont logo

rivierendriesprong

 

logo prinsbernard fonds
logo Rotery  Kinderdijk

segno

 

drechtsteden

 

logo Albasserdam

papendrecht1
willaerts
pzh logo