Social Media

Twitter

logo facebook

YouTube

Nu op Twitter

dordtcentraal
‘Gezicht op Dordrecht’ in Zwijndrecht - dordtcentraal.nl/cultuur/gezich… pic.twitter.com/w972IXyf8O

Retweeted 6 dagen geleden

Beeldenpark
2015 - Beeldenpark Drechtoevers in Alblasserdam. #lintaandedrechtoevers #drechtsteden bit.ly/1AcA0jQ #undefined”

2 weken geleden

 

 2015 - De Drechtsteden van het Beeldenpark Drechtoevers

drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zes gemeenten vernieuwend en effectief samen. Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken samen op, maar maken ook nadrukkelijk hun eigen keuzes. De Drechtsteden zijn ‘Samen stad aan het water’. De regio is toonaangevend in de maritieme sector en wil haar strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen verder uitbouwen.

Link: DE DRECHTSTEDEN

Het water, aanvankelijk een barrière tussen streken, dorpen en steden is binnen het Drechtstedengebied niet langer een scheidslijn maar een verbindende schakel.

Niet alleen in die zin dat de rivieren zijn uitgegroeid tot een natuurlijke "snelweg" waarover waterbussen de reizigers confortabel vervoeren.
Maar ook inhoudelijk zijn de rivieren Oude Maas, Merwede, Dordtse Kil en de Noord het verbindend element tussen de zes eerder genoemde gemeenten. Gezamenlijk besloten zij eind jaren negentig tot een samenwerking die zich uitstrekt over uiteenlopende terreinen van ruimtelijke ordening, economie, cultuur, natuur en toerisme.

De Drechtsteden een regio van 275.000 inwoners verspreid over 6 gemeenten.

DE ZES GEMEENTEN:

Link: ALBLASSERDAM KUNST EN CULTUUR

Alblasserdam heeft veel culturele voorzieningen en een groot cultureel aanbod: van grootschalige evenementen tot kleinschalige voorstellingen van muziekverenigingen, van cultuureducatie op scholen tot filmvoorstellingen in Landvast en van moderne kunstwerken in de openbare ruimte tot religieuze en andere historische gebouwen.

Link: DORDRECHT BEZOEKERS

Dordrecht is een prachtige stad, die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland. Niet alleen met de historische binnenstad, maar ook met de Hollandse Biesbosch. Met daarnaast bijvoorbeeld de molens van Kinderdijk en het Nationaal Baggermuseum bieden de Drechtstedeno veel voor de (inter-) nationale bezoekers.

Link: HENDRIK-IDO-AMBACHT KUNST EN CULTUUR

Hendrik-Ido-Ambacht is een schoon, ruim en groen dorp. De gemeente zorgt er samen met de inwoners en andere partijen voor dat iedereen hier prettig kan wonen, werken en verblijven.

Link: PAPENDRECHT CULTUUR

Papendrecht kent een groot aantal verenigingen en instellingen met een rijk cultuuraanbod. De verschillende vormen van vrijetijdsbesteding zorgen er voor dat Papendrechters zich kunnen ontplooien, ontspannen, vertier kunnen hebben en talent kunnen ontwikkelen. Ook dát maakt Papendrecht prettig om te wonen en te recreëren.

Link: OVER SLIEDRECHT

Sliedrecht is een dorp met ruim 24.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaarde rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Aan de andere zijde van de Merwede is de Biesbosch makkelijk te bereiken. Het dorp biedt een plek aan mensen met verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen. Gelukkig bestaat er over het algemeen veel respect voor elkaars overtuiging. Dat heeft te maken met het dorpse karakter; hierdoor is er veel samenhang tussen de inwoners en heeft men nog interesse voor elkaar. 

Link: ZWIJNDRECHT GESCHIEDENIS

Zwijndrecht is van oorsprong een tuindersdorp. In de zeventiende eeuw was Zwijndrecht vooral door de vruchtbare grond de moestuin van Dordrecht en Rotterdam. Zwijndrecht had in die tijd één van de grootste veilingen. Die bevond zich direct langs de spoorlijn. De gunstige ligging van Zwijndrecht, met een enorme afzetmarkt in de directe omgeving, was en is van grote betekenis voor de handel. Halverwege de 19eeeuw kwamen enkele industriebedrijven naar Zwijndrecht, waaronder een glasfabriek, een bierbrouwerij en een chocoladefabriek. Er waren in die tijd drie scheepstimmerwerven.

 

 

Beeldenpark Drechtoevers is een initiatief van de Nederlandse kring van beeldhouwers

Heeft u interesse in de aankoop van een van de geëxposeerde beelden?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsoren

 Oceanco logo final

Fokker logo
DuPont logo

rivierendriesprong

 

logo prinsbernard fonds
logo Rotery  Kinderdijk

segno

 

drechtsteden

 

logo Albasserdam

papendrecht1
willaerts
pzh logo