Hoofd menu

Volop creatief talent in het beeldenpark

De Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers nodigden creatief talent uit om in het Beeldenpark aan de slag te gaan. Het prachtig weer, de muzikale klanken vanuit het Noordparkfestival en een decor van beelden, water en langsvarende schepen, boden hen volop inspiratie.

Twintig (amateur)schilders en acht creatieve kinderen schilderden hun 'Gezicht op Dordrecht'. Zij traden hiermee in de voetsporen van oude meesters. Ook zij werden geïnspireerd door de oude huizen, Grote Kerk, langsvarende schepen en prachtige luchten die het zicht op Dordrecht zo bijzonder maken. De kinderen schilderden hun zicht op Dordrecht tijdens een workshop van kunstenares Marjan van Breugel.

Kunstenaar Rop Schrauwen nodigde mensen uit om met hem dieren en fantasiefiguren te maken van wilgentakken. Veel kinderen en volwassenen gingen de uitdaging aan, met een prachtig kunstwerk als resultaat. Ook kunstenares Ria Bol trok veel belangstellenden. Zij maakten bij haar een mooi sieraad van speksteen. Anderen lieten zich graag informeren over het talent en de inspiratie van kunstenaars tijdens een rondleiding door het Beeldenpark.

De schilderijen waren in de periode juni en juli te bewonderen op de aansluitend georganiseerde expositie “Gezicht op Dordrecht” in het Oude Raadhuis van de Gemeente Zwijndrecht.

Beeldenpark Drechtoevers is een initiatief van de Nederlandse kring van beeldhouwers

Heeft u interesse in de aankoop van een van de geëxposeerde beelden?
info@beeldenparkdrechtoevers.nl

 

Secretariaat Stichting Beeldenpark Drechtoevers
Pruylenborg 119
3332 PB Zwijndrecht
info@beeldenparkdrechtoevers.nl

ANBI logo Wilt u ons steunen met een eenmalige of periodieke gift?
Dan is dat fiscaal interessant voor u.